Mágus
Fehér füst száll százfelé
fekete köpeny libben
aranypálca csillan
tűz szikrája sercen
komor, ősz hajú alak
tér és idő ismerője
mit hozott, nagy áldozat
magány szenvedője
a természetet legyőzte
a törvényeket átlépte
a megismerhetetlent megismerte
a megszerezhetetlent megszerezte
Istent is megszégyenítve
de önmagát is kiterítve
tett szert hatalmára
eladta lelkét
feladta létét
ez volt a tudás ára
a bűvésznél kicsit jobb trükkökkel
vigasztalja magát
játszadozik más életettel
ha már neki nem jutott saját
félelmetes hatalommal
jár-kel a kezében
mígnem egy alkalommal
végleg eltűnik az éjben
2006. 02. 13.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.