Kint hó szitál
bent lámpa áll
kint szél, hideg
bent csend, meleg
kint száz veszély
bent biztonság
kint zord téli éj
bent világosság
kint holt-fehér
bent meleg sárga
a halál
s az élet világa
a kettő nem
keveredhet
nem csap össze
múlás és élet
kis világ
a nagy világban
hóvirág
a fagy-pusztában
de kitágul még
e csöppnyi lét
haldoklik már
a zord, vén tél
napsugár tör át
a felhők egén
s von glóriát
a fagyott föld legén...