Fekete
könyvecske
a kemény
faasztalon
az éjsötét
borító mögött
hófehér lapok
azt várja
hogy kinyissák
s olvasva
legyen tartalma
s a lapok
hasábjai által
mutatkozzon meg
megváltó hatalma
hogy kitárulhasson
végre
egy másik lét
kapuja
s a kapu által
érhessen véget
a végtelen
éjszaka