Ma reggel...vastag dér ült meg a fákon.
Fázósan remegve bújt hozzám kabátom.
Megsajnáltam hát, s egy gondolattal
mit eddig rejtve szívemben hordtam,
felmelengettem...megsimogattam.
Ne fázz, Te árva! A naptár vigasztal.
Pár nap múlva itt van karácsony!