Élõhalál
Selyembevonattal
palástolt romlás
ál-rózsaillattal
leplezett hullabűz
hangos zenével
elnyomott halálsikoly
körbekerített
de elolthatatlan tűz
arannyal bevont
korhadó fagerenda
kívülről fényes
belülről rég rohadt
elpusztulni nem
óhajtó holttest
helye a földben lenne
de még rohan
amfetaminokkal
talpra állított katona
kinek sebe halálos
de nem érez semmit, csak lő
belülről féregrágta
kívülről fenséges fa
jólétet mímelő dzsentri
párnának álcázott kő
mulatozással elnyomott
ősi bánat
ezer éve átkozott
s halott léttelen lét
hiábavaló küzdelem
melyben csak vér folyik
hol régen nincs eszme
s már semmivé vált a lét.
2006. 02. 01.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.