Misericordiam mundo! (Kegyelmet a világnak!)
Ne apokalipszist
ne világvégét, még ne!
kapjon e világ még egy esélyt
legyen végre béke!
Váltsa fel
fény a sötétséget!
teremtsünk
újra emberséget!
mondja végre egy hang
hogy van még remény
ha csak egy kicsi is
az egész Föld kerekén!
kegyelem!
önfegyelem!
legyen újra ember az ember
le veled
képmutatás!
a hazugság többé nem kell
győzzön a szeretet
kiáltsunk végre fel:
az kell, könyörület!
ez nem lehet a vég
kell, hogy legyen még
a világnak egy lehetőség
az embernek reménység
nem mindenki bűnös
s ki az, is térhessen meg
hadd tűnhessenek el
a súlyos lelki terhek
egyetlen lehetőséget
egy cseppnyi reménységet
hogy újra felépülhessen az
mi egykor fényben tündökölt...
2006. 01. 26.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.