Éjjeli tudattöredékek
1. (Álmosság)
Akármit is teszel
előbb-utóbb legyőz az álom
elveszted eszméleted
s kiterítve heversz az ágyon
2. (Éjjel)
Megváltóként jön el
s zárja le a napot
melyet ugyan átdolgoztál
de munkád elismerést nem kapott
3. (Ágy)
Az egyetlen menedék
hová a meggyötört ember
megtérhet megpihenni
s honnan újraéled reggel
4. (Sötét)
Édes tudatlanságot ad
nem látod a kegyetlen világot
minden gondolat belőle fakad
s minden benne van, mi hiányzott
5. (Kint és bent)
Odakint Isten tudja, mi
idebent csend s nyugalom
bármi tombol a kinti éjszakában
nem juthat át a falon
6. (Elalvás)
Minden este elalszol
s másnap reggel felkelsz
de egyszer lesz egy olyan nap
mikor reggel új napra nem lelsz
7. (Éjjel a szobában)
Kintről ezüst holdfény süt be
csend s nyugalom vigyáznak rád
biztonságban, négy fal között
saját, idilli világ
8.
Halkan átölel a csend
megbomlik a régi rend
minden korlát leomlik
minden acéllánc eltörik
2006. 01. 21.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.