Titkok felszínén...
Titkok felszínén miért formák álma?
Színek szépsége? Ha fényre hull a hó
vagy kék villan a friss tavaszfehérre,
miért játszik lelket a Nagy Csaló?
Miért pózol? Mit rejtett az Anyagba?
Ha megkérdezed miért is nem felel?
Miért hagy ránk csupán szomorú végest
amikor megy a végtelenbe el?
Nevetségesen ostoba az ember.
S az, aki kérdez - hamarosan halott:
a többiek a szívéből kitépik
a tudni vágyó piros csillagot.
Én kérdezek, s jön különös varázslat.
Az Anyag hallgat, s bár senki sem felel,
de olykor rámnéz, s megremeg a Látszat
örök csendbe zárt énekeivel.
Járnak a nyelvek Szolgák furcsa földjén,
s a barmok is sötétlő-fénytelen.
Ó, Kérdés, bátor, tiszta dal-Varázslat,
létarcú nemlét, halott életem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: kéziratban,