Haikuk füzetlapon 4
Enyhe a január
Hosszabb már a nap
Munkára csábít a kert
Elhagyottsága
Hegyek közt
Téli délután
Fénye füröszti arcom
A Bükk lejtőin
Vértesi délután
Hallgat az erdő
Néha egy-egy madár szól
Lenyugszik a Nap
Rózsa 3.
Szirmok peregnek
Halkan az asztalomra
Meghal egy rózsa
Rózsa 4.
Vörös rózsaszál
Lángol az asztalomon
Némán hervad el
Rózsa 5.
A vörös rózsa
Lények varázsát őrzi
Karcsú vázában
Rózsa 3.
Szirmok peregnek
Halkan az asztalomra
Meghal egy rózsa
Rózsa 4.
Vörös rózsaszál
Lángol az asztalomon
Némán hervad el
Rózsa 5.
A vörös rózsa
Lények varázsát őrzi
Karcsú vázában
Rózsa 6.
Karcsú vázában
Bársonyos fénnyel lángol
Egy vörös rózsa
Őszutó
Csípős a reggel
Még fodrozódik a tó
A völgy öblében
borong a reggel
zajba lépsz óra csörgés
lélek ébredj fel!
Őszutó a Bükkben
Avarszőnyegen
Lépkedsz. Szín orgiával
Búcsúzik a táj.
Novemberi szél
Dalt dúdol a szél
Kopár ágakon zenél
Búcsúzik köszönt
Őszi Balaton
Szélvihar játszik
Tombolva pihen a tó
Hosszú nyara volt
Éji csend hallgat
Tücskök ciripelése
körbevesz altat
Leszáll az este
Tücskök ciripelése
fon köréd csendet
Rebben a szárnya
Szemben a Nappal csap le
A rétihéja
Nézek utánad
Lassan köd száll a tájra
Elnyel magánya
Őszi vers
Hulló falevél
Az ősz a lelkedig ér
Szavakba öntöd
Őszi este
Pattog már a tűz
A kályha mélyén halkan
Meleg lesz lassan
Indián nyár
Langymeleg este
A tücskök búcsú dala
Bánatosan száll
Ősz a kertben
A páfrányfenyő
Mint fáklya sárga lángja
A tél már várja
Novemberi reggel 1.
A páfrányfenyőn
Már csak egy levél lebben
Őrzi magányát
Novemberi reggel 2.
A páfrányfenyőn
Már csak egy levél lebben
Karcsú ágvázak
Ellobbant őszi lángja
Őrzi a kert magányát
Őszi kertben
Lombjuk vesztett fák
Ághegyén veréb ugrál
Lent rá macska les
Harmatcseppes rét
Csillanó gyöngy-füzérén
napom őszbe lép
*
Méla arcokon
Metró ülésen alva
Távoli fények
Van-e olyan bér
Amely álmodat kéri
S az vajon, mit ér?
A kocsma: Kocsma.
Asztalra dőlsz, kidobnak.
Nem vár a Holnap.
Sorjázó szavak
A mondatokban ragadsz
Halhatatlanul
Csillag parázslik
Sötét borongós égen
Lelkedig ért el
Betegség 2
Betegen fekszem
Sorsomat időtlenség
Fogja csapdába
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.