Haikuk füzetlapon 1
Arany Jánosnak
(Kicsit megkésve)
Hosszú balladák
Mint utak futnak tova
Rajtuk lépkedek
*
MATSUO BASHO
„Télikabátom
nincs, fel sem veszem. Ó Is-
tenem, és te sem?”
*
Téli este 1.
Téli éjszaka
Vadkacsák hangja száll
Délről északra
Variációk Rea Duczand haikujára
„Havas fenyőfák.
Havat hord a szél. Este.
Szemem behunyom.”
1.
Itt bent meleg csend
Kint hideg téli este
Havat hord a szél
2.
Fenyőfák havát
Sodorja az esti szél
Lehunyom szemem
3.
Havas fenyőfák
Terhét sodorja a szél
Szemem behunyom
Szomorkásan
Szürke fellegek
Csendesen csepereg az
Esős december
Ónos eső
Téli csend zeng-bong
Jég öleli a fákat
Sírnak és várnak
Esti séta
Téli éjszaka
Elsodor a végtelen
A csillagfényben
Válasz a fel nem tett kérdésre
Kacér ragyogás
Érett szép gyümölcse vagy
Őszöm nyarának
Júniusi emlék
1.
Zöld levelek közt
Éhes szájra vágynak
Bíborló eprek
2.
Már nem rejtőznek
A bíbor eperszemek
Zöld levél mögé
Vihar előtt
1.
Nem ragyog a Nap
Komorra vált a világ
Csak a szél dalol
2.
Felhő tornyosul
Kergeti űzi a szél
Vihar közeleg
Téli szavak
Hol a tél? A csend?
A szerelem szavában?
Ott nem lelheted.
(Ott a vágy ég. Szétéget.
Széttépi lelked szavát.)
Variációk
Az ismeretlen szó
E szó mélyében
Átölel a szeretet
Őrizd és éleszd
Üdvözlő kártyák
Szavak mélyében
Ölel át a szeretet
Őrzöd míg érzed
Kívánság
Szavak mélyében
Átölel a szeretet.
Őrizd! Te érted.
Érzem lelketek
Szavak fényével
Ölel át a szeretet
Őrizd lelkedet
*
Karácsony este
1.
Gyermek született
Vér és veríték között
Formálja hited
2.
Messziről jöttem
Ajándékul nyújtom át
Lelkem aranyát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.