Szürke köd ül a városon
Legalább a hó szitálna
Csípős, hideg szél fúj
Csak a bolond megy utcára
Még a tél sem igazi
Minden mesterséges
Álarcot hord e város
Mi oly átlátszó, nevetséges
Élőnek tetteti magát
Pedig már rég halott
Érzem hullaszagát
Mikor az utcán sétálgatok
Végigmegyek a körúton
S nevetésben török ki
Hogy mivé vált e város
Nem veszi észre senki