Siető alakok
mindegyik arctalan
eső kopog a járdán
mindenki rohan, rohan
emberek egyáltalán?
vagy már csak árnyaik?
vannak még érzéseik?
vannak még vágyaik?
szürke, homályos mind
szikár, kiégett figurák
élet bennük már nincs
s csak belőlük áll a világ
árnyékok városa
ez vagy te, Budapest
hová a fény már nem jut el
s az úr már az örök est.