Rómára és a rómaiakra
Tempora mutantur, sed Roma eterna est.
(Az idők változnak, de Róma örök.)
Hol vagytok ma
Európa atyjai
hol bolyong ma lelketek?
Él még ma méltó
utódotok
vannak még római jellemek?
Hol cseng ma
a bűvös latin
vagy végleg az angol váltotta fel?
Mindenhonnan eltűntetek
vagy van még azért
egy-két hely?
Késő már...
Mik egykor éltek
ma már csak halott kövek
de van még remény
van még ember, ki őrzi emléketek.
2006. 01. 08.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.