Menthetetlen
talán menthetetlen vagyok
átlépnek a híg nappalok
forró kövön csonttá fagyok
jégváramban elolvadok
zálogházba csapott óra
reménykedem évek óta
ugyanaz a régi nóta
nem lelhetek semmi jóra
kútba ugrott üveggolyó
sárga félhold, gyorsan fogyó
medertelen, szomjas folyó
bokor ágán mérges bogyó
földre pottyant mézeskenyér
magából kifordult tenyér
régen lejárt lottószelvény
félbehagyott keresztrejtvény
felégetett híd korlátja
fényes délben bagoly szárnya
özvegy, ki a férjét várja
sűrű éjben tölgyfa árnya
orrod előtt bezárt ajtó
jókedv-adóvégrehajtó
esős délutánba hajló
özönvizes papírhajó
puhány, lusta, lomha kés
macskajajos ébredés
karcos, öreg kislemez
melyen a tű megremeg
káosz, amit ismerek:
értelmetlen egyveleg
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.