Életem a kép
Minden csak ezzel szép
A vászon és a festék
Rááldoztam mindenem
A színek kavalkádjára
De döntésem nem bántam meg
Ha ez, hát ez az ára
Minden egyes festmény
Egy újabb világmetszet
Nem az elismerésért
Csak önmagamért festek
A világot adom vissza
A papíron s a vásznon
Új világot teremtek
S minden csak egy álom.