Fáklyapárként
világít
este a két torony
lent homályban a tér
sötét
akár a korom
Kósza árnyak
jobbra-balra
kivenni egyiket sem lehet
szól a harang
járnak a toronyórák
ki tudja, mi történik odafent
Innen lentről
misztikusnak
elérhetetlennek hat
egy helynek
hová ember be nem léphet
a halál, a végzet templomának...