Pont és univerzum
A toll hegye a
a papíron csupán pont
mégis minden benne
foglaltatik
Porszem a ház, a város
az ország, mégis mind
az embert képviselik
Az ember is semmi
a kontinenshez képest
s a Föld is csak
egy apró sárgolyó
Nézd meg a
környéket, a tejutat, a
naprendszert, s rákérdezel:
,,Az egész mire jó?''
A végtelen térben
csillagok ezrei
s bolygórendszerek milliárdjai
keringenek...
Káosz az egész, vagy
van valami rendszer
s a sorsokról magasabb erők
döntenek?
Bárhogy is legyen
az univerzumhoz képest
minden egyéb
pusztán apró pont
A világban földöntúli
megmagyarázhatatlan rend az úr
melyet senki és semmi
meg nem bont...
S mégis:
tulajdonképp egy
a pont
és a mindenség
egyik sincs
a másik nélkül
s mindkettő
semmi-ség...
2005. 12. 26.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.