Huszadik század
Száz gyászos év
két világégés
milliók fájdalma
ezer megválaszolatlan kérdés
tengernyi könnycsepp
megszakadt szívek
kilátástalanság
szenvedő emberek
Tőkések dáridója
individuum-hiány
tömeg-emberiség
szürke köd és halál...
Nem volt még elég?
nincs hát megváltás?
nincs már emberség?
nem jut megbocsátás?
a száz év már
rég letelt
de minden változatlan
egykor fennkölt eszmék
hevernek
a porban...
Kit érdekel a másik?
az embertelen
élni már nem érdemes
sokaknak csak gyötrelem...
Hol van ma a remény?
vagy megöltük már azt is?
kapjunk végre észbe:
a pokolból kiút nincs...
2005. 12. 25.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.