Költészet
Mikor és honnan
indult ki
nem tudja azt
ma már senki
hogy micsoda valójában
azt sem lehet
szavakba önteni
minden csak halvány kísérlet
nem lehet leírni
Anyagtalan
időtlen
s a szavak nem pusztán szavak
egymás után
egésszé állnak össze
s eljön a nagy pillanat
Vers teremtődik a semmiből?
nagy elmék leképeződése?
vagy nem más csupán
mint néhány bolond agy képzelődése?
Hol a határ?
mi az, ami művészetnek számít?
mekkora az ár
amit fizet, ki elképzelésétől nem tágít?
Tán nincs válasz
a kérdésekre
s minden pusztán kísérlet
de míg ember él a Földön
megmarad a remény, s vele a költészet.
2005. 12. 10.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.