Nem kéred
csak kapod
de sajnos
nem örökbe
kölcsön-ajándék
csupán
vissza kell szolgáltasd
ha eljön az ideje
Nem tudni
ki adja
azt sem
ki veszi el
de míg birtokolhatod
nem mindegy
hogy
telik el
Minden is lehet belőle
de semmivé is válhat
a lehetőség mindenkit
valaminek kiszolgáltat
Mennyei magasság
s egyben pokoli mélység
a kapott ajándékért
miénk a felelősség...