Szeszélyes tél
Leolvad a hó a fákról, hó-szünet jött el,
csüggnek az ágak bután, csontig csupaszítva,
tengerzúgás a szél, dübörögve az eső
veri vadul a megmaradt vidéket.
Még az ablak mögött, bezárva a házba
totyognak rossz öregek, rettegve a jégtől,
ím a szeszélyes tél, a rokkantak fegyőre
zárja el most a száguldást előled.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Parnasszus, 2006 márc.