Megsavanyodott a kinthagyott tej.
Ez már az asztal. Az utolsó reggeli.
A hallgatás bevon, mint sajtot a penész.
Beszűrődik a fény a redőny résein.
Csak eszünk. Új nap. Új nap. El kell kezdeni.
Felhúzni a redőnyt és kiszellőztetni.
Úgyis kimondja, ahogy az üres hűtőt
is ki fogja nyitni. Előbb, vagy utóbb.