Hulló falvevelek sűrűjében álltam akkor
Az Esthajnalcsillag s a Hold fényében fürödtem
A falevelek ezernyi színükkel csillogtak
A csillagfény éteri áradatában talán
Mindörökké ott álltam volna ha a hajnal el
Nem jött volna már és a falevélszínű kéjes
Pirkadatban nem futottam volna a már bukó
Esthajnalcsillag virtító fénye után messzi
Tájak holdvonzatai felé immár örökre.