Lassanként a nagy mozi
kockái leperegnek
s bármilyen hosszú is
vége kell legyen a filmnek
a szereplő csak báb
a nagy Rendező diktál
csak ő szabhatja meg
hogy félre ki, s mikor áll
a főszereplő túlél
s talán boldog is lesz
ám jutalma hiába
ő sem kap még egy filmet
A vetítőgép zörög...
s mikor ott a "the end"
a teremből úgy állj fel:
,,jó volt látni a filmet''