Minden darabokra hullott
s ez csak folytatódott
a lét mozaikkockákká vált
s egybe újra nem forrott
A mozaikkockák is csak
atomokra esnek szét
s egyszer azon kapjuk magunk
hogy már nincs is többé lét
Aprózódás atomokká
az úr már az enyészet
senki meg nem mondja már azt
mi volt a művészet
Eltört minden, soha többé
nem lesz már újra egység
a föld megnyílik, s végül mindent
elnyel a sötét mélység