Milyen lehet ...
pici pontként
egyedül a vízen
hirtelen viharban
horgonyként
alámerülni
önérzet-szemérem
vesztetten
mindegy minden
sokjegyű számként
kilógó bordákkal
összepréselődve
zuhany virágából
éltető vízre várni
(s valami más
)
vesztett harc után
kikötött tagokkal
út menti látványosság
saját súlytól
földhöz húzatva
lassan száradni
mint a fa
az utolsó lakhely
összekötözött kézzel-lábbal
farkas nem járta
erdő tisztásán
gyökerek mélyéről
látni még a holdat
s az idegen kézben
a szorgos lapátot
markolni egy rögöt
s aztán holdfogyatkozás
bűnért vagy érdemért
elítélve, szájtátik előtt
piactér közepén
érezni a kender szagát
s az érdes rönk
s a talp közötti tért
csöpp fekete fiúként
nyári délután
testvérrel játszani
anya hatalmas
mosóteknőjébe
fejjel becsúszni
látni még a fivért
tenyérbe zárt pillangó
csapkodni a vizet
hatalmas lég-vár
zárt szája előtt
meggyötört koldusként
nagyúri kegytől
alamizsnára várni
léggömb nyakékünk
gyöngyeit
szemenként lepergetni
vagy másnak hirtelen
eltépni engedni
S tudni.
Hogy nincs, aki
Senki.
(nekünk nem jut ily dráma már
csak egy fullasztó nyári délután )
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.