Páros (álom) szonett
Páros (álom) szonett
Álmomban - pár napja - egyre hull a hó
és nagy terepasztalokon zümmögnek
kis sínek ; apró dízelek tülkölnek
sorompók előtt - - - ébredni volna jó...
Magamra kapni vasutas gönceim
surranómba lépni , bundámba bújni
féltett vörös sapkám fejembe nyomni
gyorsan bekapni egyszerű reggelim
fütyülve sétálni egy állomásra,
hol lányok arca villan lámpafényben
rámosolyogni egy pirosruhásra,
ki jegyért indul az ablakhoz hátra
és dalt szerezni a nagy hóesésben
sípra, tárcsára, söprűre, lapátra.
***
Tekerni a sorompókart vidáman
hallgatni a vadludak gágogását
és nézni, nézni a lányok bokáját,
majd elindulni mosolyuk nyomában ...
Álmomban - pár napja - egyre hull a hó
elment az utolsó vonat is rendben
kerekek robaja szűnik fülemben
kivirágzik bennem minden altató;
minden ringatás; anyám bús éneke
falum hajnali harangkondulása
vidám gerle-dal ; gyönyörű térzene - - -
Álmomban mintha angyalszárny fénylene
ellibben arcomon fehér ruhája
szobám " Csendes éj " dallama lengi be ...
Budapest,1988. március 23.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Ifjúsági Magazin, kb.1990...
Kötetben: Ima bocsánatért (Nyíregyháza, 2000)
Kiadó: RÍM Könyvkiadó