Hej, ti labdarugók...
Hej, ti labdarugók!
Ha a labdát jól rúgnátok
megtelnének a lelátók
amint az egykor volt.
Emlékezve jelenkorban
rég, mint csillagok az égen
ragyogtak tündökölve,
s rúgták a gólokat ölre.
Tartottak a magyar csapattól,
féltek Európa-szerte,
s Dél-Amerikában sem
mentek biztos győzelemre.
A tehetség nem elég.
Több kell: akarás, szenvedély,
gyakorlás, szívós erőnlét.
Csak ez szül sikert, eredményt.
Az ezüst sem a bányában
adja igazi értékét,
a kohászok munkájával
nemesül értékes fémmé.
Tenni kell hát többet és mást,
hogy váljon a tehetség érce
arannyá,
s a nemzet csapata
győzedelmes arany csapattá.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.