Költõk
A szavak mind hazudnak,
A tettek az igazak,
A versben csak szavak vannak,
A költők is csak azt adnak.
Higgadt poéták, mind nagyon okos;
Azt hiszi, ad valamit nekünk,
Szívük mindég sötét, borongós,
Megfásulva mondják, mit tegyünk.
Tollal a kezükben nézik a világot,
Rímeket keresnek, képekben látnak,
Leírnak minden kicsinyes buta álmot,
Míg lehunyt szemmel ihletet várnak.
Nem is tesznek mást. Csak álmodnak.
Lehet, nem is képesek másra,
Mert versek nem volnának,
Ha álmuk valóra válna.
Szomorú népség, sikertelen banda,
Mindnek zátonyra futott az élete,
És mind akármit megadna,
Ha nem lenne egy verse se.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.