János Vitézke
Taknyosokat tankoknak heccelt.
Mi az, mit halálukkal megnyert?
Az ünneplés? A csengő érem?
Sejtette, hogy kiknek kezében
volt játékszer? No és a nemzet
sem érzi bűnöst mikor nemzett?
János Vitézt, ha olykor játsztok,
óriás csak, - a balgaságtok.
Kiről e vers, - most ki nem mondom:
bőgne a Nagy Szent Tehénotthon!
Csak azt mondom: János Vitézke!
Ezt akartad?! Vagy talán mégse?
Ali Baba fent.S ki a padlón?
S ki az, ki túltett negyven rablón?
Van, aki orráig sem lát ma, -
de egyre jár a szájacskája!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.