Botorkálni az elhagyottakkal
ismeretlen szakadékok felé,
miközben fűszeres orchideák
párolognak körülötted.
Hol vannak a szirénhangok,
hol a ma is mondható mitológia?
Pittyeg az irányítók kódja.
peremen egyensúlyoz
a gyaloglók vonulata...
Kisüt a nap,
elémtolt pad a világtenger szélén,
fekete hattyú
méltósággal úszik felém.