Ha kérdeznél
"Be, ki, le, fel, meg, el,
át, rá, szét, össze, vissza."
...még véletlenül sem jutsz az eszembe.
Kutasd csak át a szívemet! - mint a patyolat.
Szabályok, tesztek, egy-egy hét parancsolat.
Tegnap elégettem magunk. Jobb lesz így.
Mint megrémült arcok, a lapok vádoltak egyre,
Miért?, miért?, miért?, majd hamuvá lettek.
Sós könny édes percek híján - nem igaz!
Szem morzsa sincs az asztalon utánad,
Csöppnyi vigalom inkább, bor üvegpohárban.
Nem jutsz már eszembe, ha megkérdeznéd.
De nem vagy itt: üres esténként ima helyett,
a megtisztult szívembe féltőn visszateszlek,
lesni nem ér!
2005. március 10.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.