A körte puszta bőrré lett
a kép csupán keretté
a kromoszómák héjait
sem ismered fel többé
tapogatsz csiganyál közül
a célba szúrt cölöpre
bőrét levetette a lét
nemlétező gödörbe
csomó vagy bennem fájdalom
a hiány sóvárgása
ha akarom megforgatom
hogy hátlapját is lássam
mi volt az archetípusom
a történelemkönyvem
a kínzó megtestesülést
kinek kell megköszönjem