Kéri Balázs
Hirtelen halál
Nem érted és féled
A halált, mely kopogtat,
Nem tudod és véded
Ellene önmagad.
S ha mégis az élet,
Mely maga a halál,
Megkörnyékez téged,
S hozzád utat talál,
Beléd fagy a szó,
A könny, s a lélek,
Minden, ami jó,
Tovatűnik végleg.
Keresed a helyet,
S az űrt, melyet
A halál nyitott,
Bezárni többé nem tudod.
Test a testből,
Vér a vérből
Megmarad örökre,
Feloldva lelkedben.
S egyszer, ha fiam lesz talán,
Rá hagyom majd mindazt,
Mit Te hagytál rám,
APÁM!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Vándor voltam (, 2004) Kiadó: magánkiadás
|
|
|