Bolond lány VIII.
Bolond lány VIII.
Petra, a férjezett, mismásol;
- a farkcsóválás a pázsitféléknek való.
Én meg nem tudok kilépni az engem bántó ideológiámból.
- Mit nevezel annak?
- A begyulladt szemölcsök megtanultak vízen járni. És szívószálak nógatják
a végkifejletet. Hogy lehetnék higgadt?
- És hogy állsz a galaktikus fénymásolóddal?
Petra, szorgos ujjaival papírbékát hajtogat.
- A gurulós kocsik poénjai közé tartozik, hogy a taplók szúrnak és hogy szemmel verek.
Lám, boszorkányos tisztaságom görgeti egy verbális lavina.
A masinám egyébként elromlott.
Immár az előtte heverő ceruzaelemekre téved a keze.
- Voltak pólóim, amik egy halványszürke hárfát mintáztak.
Voltak esélyeim a megtérésre. Pongyolán fogalmazok, ha azt mondom: bitófáké a kelepce?
- Petra, a fekete humort hagyjuk most.
Inkább kanyarintsd azt a sálat a nyakadba, különben a vízióid kiapadnak.
Hány pontot nyersz, ha folyton köhécselsz?...
Az ember nem tudja, hogyan viszonyuljon hozzád.
Mármint, hogy csavargassa-e a potenciométeredet
vagy összetörje az üvegkorsóidat,
melyekbe apró gyöngyszemeidet gyűjtöd.
- Ellaposodva is látszom? A bikaviadalra tudtommal nem én fogadtam…
- Kérlek, ne bánts érte; ha van halam, az károgva menekül,
ha nincs, akkor a hadseregben eltántorodik egy tábornok.
Ugye, nem kell a szádba rágnom, hogy tégla-halom zúdul
minden olyan alanyra, aki merő hősködésből nem hajlandó magára ölteni a vegyvédelmi ruhát?
Ez kötelező!
- Nem feltétlenül. - Petra az ablakhoz hátrál és az utcai
forgalmat figyeli árgus szemekkel.
- Hallottad már, hogy szintetizátorra kötötték a kétsoros tórát?
Ez hírlik, országszerte.
De nem számít.
Kockavetők halódása?
Így járnak a lúdtalpasok! - rikkantja el magát Petra negédesen és visszatér az elhagyott gombolyaghoz,
tekintetében kötőtűk tombolnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-09-24 09:45:32
Utolsó módosítás ideje: 2024-09-24 09:45:32