Ez nem szerelem...
Ez nem szerelem, valami más
Tudod, múltkor, amikor a Nyugatinál beszélgettünk a villamosmegállóban,
Mikor már éppen indultál volna, és még pár mondat erejéig marasztaltalak,
Mikor a Nap már lenyugodni látszott, s még megcsillant egy üvegen, aznap utoljára,
Mikor már a végefőcím majdnem felcsendült és a feszült pillanatokban vártunk,
Mikor hajfürtjeid észrevétlenül kabátom szélére omlottak oldalt szépen
Mikor egymás arcáról olvastunk szótlanul majd lassan elindultál utadra már...
Valami éteri érzés keringett át és azóta sem tudom megfogalmazni,
Pedig már előtte is éreztem effélét, amikor beszélgettünk bármiről is
Ez nem szerelem, valami más valami fájóbb, valami édesebb talán nincsen
rá szó az egész univerzumnak semelyik nyelvén, csupán érzi mindenki mindig.
2003. 12. 30., Budapest
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Forrás 2005/2, 2005