számvetés 2.
rongyfáradt vagyok
rezgő nyárfa az összes végtagom
fullasztó a levegő és pocskondiázóak a szavak
opálfólia gyűrődik vas olvad a nap alatt
ugat a sziget elsüllyed a vízben
a hullámok a hátukra veszik
bősz habokat dagaszt önhitten
három nap múlva a felszínre kerül
sánta a boszorkány
aki ennek örül
a felszínen lebeg pillanatokig
majd hirtelen megint alámerül
egész apróra összezsugorodik
rongyfáradt vagyok
az évad kiette a bőröm
viszket és vedlik akár egy kígyó
mintás ruhája lehullik majd kiszárad
sem cipőnek sem táskának nem jó
madarak hordják el csippentve belőle
nem lesz alázatos a ragyogó ego
mert csak a képzelet szülötte
rongyfáradt vagyok
a gyűrődések az arcomon
barázdált hegek
homokvárat építek
szemeimre borostyánlevelet
tegyetek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-07-08 13:34:24
Utolsó módosítás ideje: 2024-07-08 13:34:24