Egy mákgubó ábrándja
A fejemben nem hordom az eszem,
helyébe a mákszemet teszem.
Ha fejemből kihull majd a mákszem,
szeretném, ha megjönne az eszem.
Ha megjön majd az eszem,
én nagyon boldog leszek.
Ám, ha lesz is nekem eszem,
mégis boldogtalan leszek.
Boldogtalaln leszek,
mert szemem sem lesz nekem.
Legyek életemben esztelen?
Szemem helyett legyek szemtelen?
Nem várhatok én már csodát,
hát nem is bánkódom tovább.
Gubófejemben terem sok mák,
ezzel telik meg ész nélkül
a sok üres, meztelen zsák.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Gyermek versek