HUNGARY
NÉGYÉVENKÉNT
Négyévenként nyitott akol:
szót legelhetsz, szavazhatol!
Szabadságod oly hatalmas:
mi kell inkább?! Róka? Farkas?
KITALÁLÓSDI
Fent ez, meg az de zsebrevág!
Az ördögét! Az angyalát!
Lent ez, meg az közben de rí!
Ne mondd tovább! Ez HUNGARY!
JOGÁLLAM
Dicsekednek: - Ez jogállam!
Ettől leesik az állam...
FENT
Nos, lehet: az őse hun,
ám az biztos: szemet hun,
ha fia, lánya, veje,
rokon-sora eleje,
hátulja, - bánja fene! -
valamiben fekete...
ŐSZINTE BIZOTTSÁGI VÉLEMÉNY
/...de nem ám a médiának, e túl furfangos diáknak!/
Mást pénzelni oktalan okság,
amikor ott a nagy rokonság!
Szavazd meg, Pistánk, te kis árva,
- vagy belerázunk bús gatyádba!
JÚDÁS
- E kis országban akad Júdás?
- Ha így folytatja: nem is lesz más!
NÉPSZAPORULAT
Divat az EGYKE:
gyerekből egy.
No és az EGY SE, -
mégjobban megy!
Ha csak a madzag,
s nincs rajta méz:
egyből kettőre
jutni nehéz...
KÉT MADÁRKA
Ha kismadárka,
s egyből repül:
pár szalmaszál a
csőrbe kerül...
Ha nagymadárka,
s végül - repül,
szárnya alá szép
fészek kerül, -
érdemtelenül!
PÁRTBECSÜLET
Főtagja piszkos? Megpróbálja
tisztára mosni. Hátha-hátha...
Nem megy? Mutatja karakánnak
magát, míg nagytitokban kánnak
kinevezteti másik posztra,
oszt gondolja: ez oly okoska!
Lehet, talán az is, belátom,
- de nem vagyok vele egy párton!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.