Határ-idő
Voltam már kerékcsikorgás,
Voltam szélvédőn hempergődző kósza gondolat,
voltam el nem ütött idő,
műsorszünetben marionett bábként
gubbasztva a zuhany alatt.
Finom szálak kötöttek az éghez
s párabörtönöm falán bolyongó rések
szántották bőrömre a külvilágot.
Finom szálak súlytottak a földre
s hegborította testem mélyéről a lélek
levegőért kiáltott,
de most már lehunyt szemmel nézek utánad,
már nem borít pára az ablakon,
kicsit nyárnak öltözött a bánat,
még azért idebent maradok.
(2023. máj.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-12-21 21:56:18
Utolsó módosítás ideje: 2023-12-23 07:48:14