A padláson heverő rozsdamarta kulcs
viseli a mellőzöttség súlyos jelét.
A napokra apránként rakódik a kosz,
megbéklyóz a mit, miért, merre, hogyan.
Ostoba, hagymaszagú halvány közöny.
Emlékek maradtak a papírdobozban
és ott lebeg a múlhatnék, mind fölött.