Törvény szerint
Ismeretlenségében ismerszik fel
a már megismert is. Feltárni, hogy
feltárhatatlan, ezzel érni tetten
lényegét. Ápolni a létezésünkkel
ütött sebet a léten — nem elrejteni!
Ép-íteni ami nem ép, ha lehet.
S ha már ártani kell, szinte ártatlanul;
talán, ha gondatlanságból, de sosem
gondolattalanságból. Inkább álmainkkal
karcolva eget, mint mű-tárgyainkkal.
Tudni: nembéliségünknek e kényszerű
poézis a titka, nem az akarat kudarca,
vacogtató tehetetlensége. És
csaknem meghitten betölteni sorsunk,
törvény szerint.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-05-29 20:13:49
Utolsó módosítás ideje: 2023-05-29 20:13:49