Sárkányverő
Volt egyszer egy kicsi fiú,
úgy hívták, hogy Teofil,
s volt neki egy jó barátja,
a sárkányverő Bogumil.
Együtt jártak iskolába,
gyalogszerrel Teofil,
míg fölötte, mint a szélvész,
a sárkányverő Bogumil.
Ha valaki belekötött,
nem rettent meg Teofil,
mert ellátta annak baját,
a sárkányverő Bogumil.
Így éltek ők boldogságban,
kis házában Teofil,
és egy régi mesekönyvben,
a sárkányverő Bogumil.
Ám az évek tovaszálltak,
s oly nagyra nőtt Teofil,
hogy köddé vált hű barátja,
a sárkányverő Bogumil.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-05-25 09:25:24
Utolsó módosítás ideje: 2023-05-25 22:23:44