nüx
aznap éjjel egymás után
kísértük a gravidákat
és a szülőszoba megtelt bevérzett szemű nyomással
mintha a születők hirtelen meginduló gnúk módjára
egymást lökdösnék elő a burokból
amelyben a víz túl hangosan emlékezett
a zuhanó test szigorú vonalára
úgy tűnt ezer évig lebegett
az oldalához szorított karokkal
fejjel fúrva magát a becsapódásba
a bábák később a teliholdra fogták
az aznapi kilenc újszülöttet
akik a sírásukkal mintha az időben
hagyott lyukat akarták volna kirajzolni
amelyet a művileg kipréselt apró kék test hagyott
s aminek a szívhangjait percekig hiába kerestem
a foltos bőrű has duzzadt sírdombja mögött
ahogy utánam valaki más is
és még valaki más azután
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: KONTRASZT független irodalmi és művészeti folyóirat, 23.03.10.
Feltöltés ideje: 2023-03-22 01:58:03
Utolsó módosítás ideje: 2023-03-22 01:58:03