ne nézz a napba
csukott szemedben
ezer darabra
esik szét a sötét
retinád csillagos ég
meteor húz át rajta
majd fényfüzér forog
összefonódva
mint kaleidoszkóp
fordul a kocka
aztán beáll egy furcsa
farkasfogminta
éles-reszelős
a színe is erős-piros
majd halvány-sárga
s mint fekete lyuk
magába rántja
a mély-sötét pupilla
ne nézz a napba
csak foszlány és uszadék
lebeg a csarnokvízben