NEM GYŐZÖM
Északi, vagy déli,
északi, vagy déli a madártáv-tájoló.
Süteményreceptek állnak
tótágast,
hittérítő hózentrógerek belefojtják a szuszt a hordódongákba,
hogy nem győzöm kivárni: a márnák híressé tegyenek,
nem győzöm a keserűlapukat kihajigálni a táviratokat köpölyözőkből,
elhárító mozdulatot teszek, hogy a katapultálás ne érintsen,
elég volt a rizottóból,
a humorból tapasztott ágyékkötőkből,
a gyáva törvényt átsegíti a kötélhídon
a hihetetlen hasonmás,
miközben a dörzsölt hangárok császkálva jutnak el emeletnyi halántékokhoz,
gyalázkodjon az, aki nem vesz részt a haramiák sörétjének szétszórásában,
a dézsma az dézsma,
róják meg azt,
aki önszántából nem ül fel az üveghintóra,
nekem úgyis mindegy,
nekem sohasem engedelmeskedett a cellulóz,
íme, két kondenzált benzolgyűrű veszekszik jelenleg is a tombolahúzáson,
íme, a dagadó megrója a madonnát,
bizony, így van ez,
csak az egyszeri ember tudja, a pókfonál miért tartozik a kiközösített pelenkaszárítók közé,
alfa, vagy béta,
analfabéka théta, a rozslisztnek előkészített habfürdő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-04-19 21:34:48
Utolsó módosítás ideje: 2021-04-19 21:38:26