Szeretnék venni egy db Ivánt kilóra
“Ez a csönd éve volt, lassan elfogy, mint a Hold
Gyere hát, legalább te légy kicsit bolond
Ez a csönd éve volt.”
( Balázs Fecó emlékére)
Ezentúl Ivánnal járok dolgozni.
Majd ott ül a sarokban és vigyáz rám.
Iván nem lesz böszme, kivéve mikor
engem bántanak, csöndesen feláll,
kockás inge ujját feltűri, kettőt csap
jobb öklével a bal tenyerébe, aztán elindul.
Akkor már nem kérdez, a halk sikolyok
mint penge a falba csapódnak, kitört nyakú,
trágár szavak fekszenek majd egymáson,
hatalmas halomban. Iván ekkor odaint
magához, megfogja a kezem és
szökdécselve szaladgálunk majd,
a keskeny csapásokon.
Iván énekelni fog egy régi
orosz gyerekdalt, én csendben leszek,
ezer éve átvágták a hangszálaimat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-02-02 20:21:33
Utolsó módosítás ideje: 2021-02-02 20:21:33