Barát, búcsúzás
Biatorbágy, 2019. 7. 2.
Barát
születünk s meghalunk
mint a kertek
elalszunk
mint hetven éves fák
parázsa hamuja
szemekben, s csak
képeken marad
a képtelen világ
nem jár már
kereke az úton
nem lélegzik
kedves mosolya
most vele születünk
vele múlunk el mi
ahogy a Nap körül
körbejár a ma
Reibersdorf, 2019. 7. 12.
Búcsúzás
Reibersdorfnál épp lehulottak a rózsák
a templom kerítésére ültek ágai
nem múltak el, ahogy Te sem, csak
gömbölyű termésben vannak álmai
lányaid s fiad szemében elragadok
ahogy belőlük sír: "apa csak egy van"
hullámzik az ég szekere felettünk
a földön szótlan szavakban
itt maradt a kezdet és a vég
dicsőségben trónra ült a szeretet
mert látszik, nem számít más
csak, hogy szerettél- szeretnek- szeretlek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-07-02 22:41:10
Utolsó módosítás ideje: 2020-07-02 22:41:10