LUCIFER HADÜZENETE
Higgyétek, nagyok vagytok;
mert időre be nem áll cserfes szátok,
temérdek csacskaságot ismételten kikotyogtok,
kulisszákat megfúrva fecsegtek-locsogtok,
fogaim közt homokszemcse recsegtek-ropogtok,
az ördög nem alszik?... Én virrasztok!
Nem kérkedek, habozok, parancsolok.
Óriáskerékként sem sürgök-forgok egyszer fenn, másszor lenn,
s bár származásom szerint sehová sem tartozok,
mérgezett nyilak központja nem maradok;
orvvadászként rókaprémre nem pályázok,
gyilkosok kezére nem játszok,
okkal, ok nélkül embert meg nem bántok,
mert tudom: ha csak a kisujjamat is megmozdítom,
jaj, akkor lekaszabolt katonákként mind halomra hullotok!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-01-27 08:58:00
Utolsó módosítás ideje: 2020-01-27 08:58:00