MEGSZÁLLOTTSÁG szürrealista prózavers
Elbizonytalanít ez a bizonyítvány.
Ez a bizonyítvány nem az enyém. Démonok szőtték
bolyhos szőnyegekből, fekete lárvákból.
Meglepetésvendégek voltak ők, hagyták, hogy puskázzak egy tesztnél.
A teszt egy látványtervé volt, ami azt hirdette fennen:
- hamarosan megvakulsz, s egy leszálló hidroplán öblögeti majd az ádámcsutkádat.
S én, hülye, belementem ebbe a játékba…
Kiszabadítottam a kátrányhintából a fűnyírót, s apró darabokra szeleteltettem
vele az örömeimet.
Megállítottam a rágógumi liftjét.
Kiittam a mohacsapda felé fölszerelt, brómban szegény tartályt.
Aznap éjjel csinos kis alibik vigyáztak a kerületvesztés
tájékára, s a madarak megkövülve szerették az álmaimban
felkelt teliholdat.
Másnap, kora reggel már több sötét lélek dirigálta az elmémet, s én, szűnni nem akaró rettegésemtől vezettetve szűkölni kezdtem, hogy a templomokban romok szíja feszül,
s a démoni sugallatoktól felpörögve elpakoltam a konyhapultról valamennyi kést,
nehogy megöljek velük valakit.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2019-08-21 11:19:26
Utolsó módosítás ideje: 2019-08-21 11:19:26